pepiniera mihai viteazu pepiniera mihai viteazu pepiniera mihai viteazu
pepiniera mihai viteazu pepiniera mihai viteazu
pepiniera mihai viteazu

Alternative content

pepiniera mihai viteazu
pepiniera mihai viteazu pepiniera mihai viteazu pepiniera mihai viteazu

    Pepiniera "Mihai Viteazu" din Turda este o subunitate de productie a Ocolului Silvic Turda, Directia Silvica Cluj, destinata producerii puietilor forestieri necesari lucrarilor de regenerare a suprafetelor parcurse cu diverse lucrari de taiere, precum si pentru impadurirea terenurilor agricole degradate preluate in acest scop de la diversi detinatori. Pe langa acestia in Pepiniera "Mihai Viteazu" se produce o gama diversa de arbori si arbusti ornamentali din diverse specii de rasinoase si foioase.
    Pepiniera "Mihai Viteazu" se afla situata la cca. 4 km de Municipiul Turda pe drumul judetean care face legatura intre acesta si Comuna Calarasi, pe platoul unde istoricii apreciaza ca a fost ucis voievodul Mihai Viteazu la data de 9 august 1601, in parcul din incinta pepinierei fiind inaltat un obelisc care marcheaza mormantul acestuia. Prima atestare documentara a pepinierei dateaza din anul 1925, cand s-a predat suprafata de 2 jugare, Ocolului Silvic Turda, de catre Consiliul Agricol al Judetului Turda, cu destinatia de pepiniera silvica.
    Suprafata actuala a pepinierei este de 26,3 ha, din care teren efectiv destinat culturilor silvice 14,3 ha, terenuri administrative (inclusiv cladiri) 1,0 ha, iar 11,0 ha teren destinat culturilor specializate de dud si coacaz, in prezent dezafectate. Pepiniera este impartita in doua sectii, una pentru producera puietilor forestieri, aproximativ un milion de bucati anual si una pentru producerea si formarea puietilor ornamentali. Pentru inradacinarea butasilor si fortarea portaltoilor de rasinoase pepiniera este dotata cu doua sere semiangropate cu acoperis din sticla cu suprafata totala de 150 mp si o sera moderna de 480 mp sistem "Rovero". Specialistii pepinierei noastre altoiesc cu succes molidul argintiu, un mare numar de soiuri de trandafiri pitici, urcatori si de parc precum si numeroase cultivari de arbori si arbusti ornamentali.

Pentru mai multe informatii vizitati noul site: Pepinieraturda.ro

pepiniera mihai viteazu


Copyright © 2008 KYO INC | Toate drepturile rezervate.  Web design by Kyo


TopDirector - Casa si gradina Anunturi Director Web Romania

Gradinarit TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web
pepiniera mihai viteazu